Business Internaţional

Întreaga economie mondială explicată într-o hartă simplă

Click pe fotografie pentru imaginea mărită

Click pe fotografie pentru imaginea mărită

18.10.2015, 00:33 7248

O hartă realizată de HowMuch.net aduce o nouă perspectivă asupra economiei mondiale, graficul fiind alcătuit din informaţii care arată cum se prezintă PIB-ul fiecărei ţări în funcţie de contribuţiile aduse de serviciile, industria şi agricultura fiecărui stat, relatează Business Insider.

Mărimea ţării, economia acesteia şi inflaţia din zona respectivă, determină felul în care a fost realizată harta, care conţine informaţii despre fiecare stat, în funcţie de PIB (produsul intern brut).

O ţară are multe şanse să se dezvolte din punct de vedere economic dacă suprafaţa sa este mare. Fiecare zonă este împărţită în trei categorii: servicii, industrie şi agricultură pentru a vedea bine ce industrii contribuie mai mult la PIB-ul ţării respective.

Cu un produs intern brut de 17.000 de miliarde de dolari, Statele Unite ale Americii reprezintă aproape un sfert din economia mondială.

Folosind informaţiile prezentate de CIA's World Factbook, HowMuch.net a determinat că serviciile contribuie cel mai mult la PIB-ul ţării, respectiv cu aproape 80% comparativ cu media globală de aproape 64 de procente. Agricultura şi industria contribuie mai puţin la PIB, cu aproape 2% şi respectiv 19% comparativ cu mediile de 6 şi 30 la sută.

Pe de altă parte, China, este echilibrată din punct de vedere al serviciilor şi al sectoarelor industriale, agricultura rămânând în urmă cu contribuţia la PIB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO