Business Internaţional

Investiţiile în cafea sunt printre cele mai profitabile active din luna iulie

Contractele futures pentru cafea au crescut cu aproape 11%.

Contractele futures pentru cafea au crescut cu aproape 11%.

Autor: Bogdan Cojocaru

02.08.2017, 00:00 341

Luna iunie nu a adus vacanţa pe pieţele financiare ale materiilor prime, unde câteva active au înregistrat cele mai mari creşteri din ultimele luni. S-a remarcat în sens pozitiv în special cafeaua, cu o creştere de 11%. Dolarul s-a aflat sub presiune, scrie MarketWatch. Un mix constituit din rapoarte financiare, probleme politice, estimări de creştere pentru China şi un atac de amploare al unor gândaci dăunători în Brazilia au ajutat să înregistreze pe pieţe creşteri solide active precum cafeaua, petrolul şi acţiunile americane. Contractele futures pentru cafea au crescut cu aproape 11%. Acesta este cel mai rapid avans lunar de după iunie anul trecut.

Preţurile sunt la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni. La creşterea de pe burse au contribuit deprecierea accelerată a dolarului şi o infestare cu cărăbuşi dăunători care a afectat o mare parte din zonele de cultură din Brazilia. Petrolul a avut un an zbuciumat, dar forţa i-a revenit în iulie. Cotaţiile ţiţeiului destinat pieţei americane a urcat cu 9% în iulie, cea mai bună lună de după aprilie anul trecut.

Ca în cazul cafelei, preţul petrolului reflectă dolarul slab, dar şi turbulenţele politice din Venezuela şi întărirea promisiunii statelor membre ale OPEC de a menţine producţia. În America, indicele bursier Nasdaq a crescut cu 3,4%. În acest induce, acţiunile Facebook au sărit în sus cu 12% după ce compania a publicat rezultate financiare încurajatoare. Şu cuprul a avut o cursă bună, cotaţiile acestei materii prime esenţiale pentru industrie urcând cu 7%. Luni, preţurile cuprului au atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani după ce un indicator oficial al activităţii din industria chineză a arătat creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO