Business Internaţional

Investitori chinezi vor să construiască un nou oraş industrial lângă Plovdiv, Bulgaria

Foto: 123rf.com

Foto: 123rf.com

Autor: CătăIina Apostoiu

06.04.2016, 00:00 835

Investitori din oraşul chinez Shenzhen sunt dispuşi să ridice un nou „oraş economic” în apropiere de oraşul Plovdiv, Bulgaria, scrie Novinite.com. Proiectul, descris de către investitori drept o iniţiativă având legătură cu proiectul Noul Drum al Mătăsii, are drept obiectiv construirea unui „pod” între businessurile chinezeşti şi cele europene.

Unul dintre rezultatele aşteptate de investitorii chinezi este transformarea oraşului bulgar Plovdiv într-un centru de distribuţie a bunurilor chinezeşti în Europa şi Orientul Mijlociu. Prezenţa companiilor chinezeşti în Plovdiv este aşteptată să crească în urma încheierii unui parteneriat de business între zona industrială protejată de stat denumită Trakia Economic Zone şi o companie chineză.

Potrivit oficialilor bulgari, până la 100 de companii din 28 de state deţin în prezent facilităţi în domeniul producţiei, logisticii şi altor servicii în această zonă. Termenul limită de finalizare a proiectului este de trei ani. Aceasta nu este prima dată când investitori chinezi s-au arătat interesaţi de proiecte de amploare din Bulgaria care au fost mai apoi abandonate din diverse motive. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO