Business Internaţional

Investitorii văd argintul avansând mai rapid decât aurul după decizia Fed

Investitorii văd argintul avansând mai rapid decât...

Autor: Catalina Apostoiu

17.03.2017, 00:00 676
Investitorii ar putea câştiga mai mult de pe urma deţinerilor de argint decât a celor de aur. Ultima mutare a băncii centrale americane, care a indicat că anul acesta va fi unul al înăspririi politicii monetare, a alimentat un raliu al metalelor preţioase, iar argintul bate de obicei aurul într-o piaţă în creştere, scrie Bloomberg. „Argintul este considerabil subevaluat raportat la aur şi are destul spaţiu de apreciere atât în dolari, cât şi relativ la aur“, a declarat Gregor Gregersen, fondator al Silver Bullion Pte. Raportul aur-argint a urcat la 71 pe 14 martie, cel mai mult în ultimele două luni, şi peste o medie de 62 în ultimul deceniu şi un minim de 32 în 2011, indicând că există potenţial de creştere pentru argint în raport cu aurul. Preţurile spot ale argintului au adăugat 0,9%, până la 17,4964 pe uncie, după o creştere de 2,7%  înregistrată cu o zi în urmă. 

Metalul supranumit câteodată „aurul săracului“, a avansat cu peste 9% în acest an, în timp ce aurul a urcat cu mai puţin de 7%.

Lipsa de predictabilitate a administraţiei Trump şi riscurile legate de rezultatele alegerilor din Franţa şi Germania din acest an au sporit cererea de active alternative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO