Business Internaţional

Învins de Obama, Mitt Romney nu se lasă şi se înscrie pentru a treia oară în cursa pentru Casa Albă

Mitt Romney

Mitt Romney

Autor: Iulia Enache

30.01.2015, 00:04 544
Republicanul Mitt Romney a atacat-o direct într-un discurs pe Hillary Clinton, favorita democraţilor la învestitură pentru alegerile prezidenţiale viitoare, chiar înainte de a-şi depune oficial cea de-a treia candidatură la alegerile prezi­den­ţiale americane.

Mitt Romney, învins de Barack Obama la alegerile din 2012, a anunţat că este pe punctul de a candida din nou la Casa Albă în 2016, după ce a exclus multă vreme acest lucru. El urma să rostească un discurs miercuri, la Universitatea de Stat din Mississippi, în sudul Statelor Unite. „Fără a cunoaşte nimic despre acest lucru, secretarul de stat Hillary Clinton a apăsat pe butonul de resetare cu Rusia, care după un zâmbet a invadat Ucraina, o naţiune suverană“, va declara Mitt Romney, potrivit unor extrase din discurs oferite presei.

Republicanul schiţează trei axe de campanie: o critică a politicii externe conduse de Barack Obama şi Hillary Clinton, atunci când aceasta a fost secretar de stat (2009-2013); apărarea clasei de mijloc şi lupta împotriva sărăciei. „Cum intenţionează Clinton să creeze oportunităţi pentru toţi dacă nu ştie cum sunt create locurile de muncă?“, ar urma să spună Romney, înainte de a critica propunerile fiscale ale lui Barack Obama.

„Trebuie să scoatem oamenii din sărăcie“, adaugă republicanul, pentru care lupta împotriva sărăciei este o temă nouă. „De 50 de ani şi cu miliarde de dolari, Washingtonul luptă împotriva sărăciei cu politici de stânga uzate.“

„Este timpul să aplicăm idei conservatoare pentru ameliorarea sistemului educativ american, pentru promovarea formării familiei şi creării de locuri de muncă bine remunerate“, a declarat Mitt Romney.

Perspectiva unei a treia candidaturi a milionarului republican a fost întâmpinată diferit în mediile conservatoare. În Congres, numeroşi aleşi apreciază că Mitt Romney este descalificat de campania sa din 2012, în timpul căreia nu a reuşit să se elibereze de imaginea de candidat al bogaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO