Business Internaţional

Iohannis: Brexitul este o ocazie de a arăta că România "poate gestiona probleme complicate"

Iohannis: Brexitul este o ocazie de a arăta că România...

Autor: Mediafax

28.10.2016, 12:34 87

În mod ironic, românii care locuiesc în Marea Britanie au fost vizaţi de sentimentele antiimigraţie ce au jucat un rol semnificativ în decizia alegătorilor britanici de a vota în favoarea părăsirii UE, se afirmă într-un comentariu publicat vineri pe site-ul Politico.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră acest eveniment drept o şansă pentru România, care are astfel posibilitatea de a-şi demonstra capacităţile în faţa celorlalte state europene.

"România este deseori tratată ca o ţară de mâna a doua, cu oameni nepregătiţi. Nu este aşa. Suntem o ţară serioasă, cu oameni bine pregătiţi," a declarat Iohannis pentru Politico, adăugând că "Aceasta va fi o ocazie să arătam că putem gestiona probleme complicate".

Iohannis se va afla sub presiunea de a garanta că România îşi va exercita în mod imparţial mandatul de preşedinte al Consiliului UE, iar în acelaşi timp va trebui să se preocupe de situaţia celor aproximativ 400.000 de români care locuiesc în Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO