Business Internaţional

Ion Ţiriac: Simona Halep nu este pregătită pentru Kremlin Cup, că încearcă, este foarte meritoriu

Ion Ţiriac: Simona Halep nu este pregătită pentru...

Autor: Mihaela Măncilă, Mediafax

14.10.2018, 15:21 983

Ion Ţiriac o apreciază pe Simona Halep pentru dorinţa de a participa la turneul de la Moscova, însă omul de afaceri a precizat că el nu crede că liderul 1 WTA este aptă 100%.

"Ea are totuşi o echipă, sper eu, cu mintea la ei ca să vadă despre ce e vorba. Pentru că, într-adevăr, pregătită nu e, nu are cum să fie, chiar dacă vrea ea. Poate să spună ce doreşte, eu spun ce gândesc. Pregătită nu este, în special după ce vine după două turnee în care a abandonat aproape de fiecare dată, plus că, de la US Open nu a mai avut un antrenament ca lumea absolut deloc.

Că încearcă, este foarte meritoriu, că are garanţii că nu i se agravează ? Nu ştiu, eu nu am vorbit cu Sfântul Petru să-mi garanteze ceva, sper să fie aşa", a spus Ion Ţiriac, despre participarea Simonei Halep la "Kremlin Cup", care a mai adăugat:

"Nu ştiu dacă este într-adevăr atât de important să mai joci un turneu la Moscova şi de acolo să sari direct la Singapore, că acolo trebuie să se ducă. Adică să dea bună ziua, să îşi ia premiile, să îşi ia meritul, să îşi ia maşina. Sper ca îi mai dă un Mercedes şi cu asta face parc de maşini până la urmă.

Sper că are mintea la ea şi în momentul în care e numai 99 la sută nu intră pe teren sau cel puţin aşa gândesc eu".

Ion Ţiriac a mai precizat că Simona Halep va încheia anul pe primul loc mondial: "Simona care este la Moscova astăzi este numărul 1 în lume până la sfârştirul anului sau până la Australian Open, indiferent de ce se întâmplă. Orice calcul matematic nu o schimbă, nu poate să o depăşească nici Kerber, nici nimeni.

Ea este un număr 1 mondial şi trebuie toată lumea să se mândrească cu treaba asta. Nu am mai avut un număr unu mondial la un sport major de pe timpul gimnastelor".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO