Business Internaţional

Irlanda ar putea primi un ajutor financiar de 120 miliarde euro

Irlanda ar putea primi un ajutor financiar de 120 miliarde euro

Premierul Irlandei, Brian Cowen

Autor: Adrian Voicu

21.11.2010, 14:11 30

Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană (UE) şiBanca Centrală Europeană (BCE) pregătesc pentru salvarea Irlandeiun fond de 120 miliarde euro, cerând în schimb autorităţilorirlandeze creşterea taxelor şi naţionalizarea mai multor bănci,informează Sunday Times citată de MarketWatch.com.

Planul, care va îl va depăşi pe cel rezervat Greciei, de 110miliarde euro, ar putea fi prezentat luni dimineaţă.

Cabinetul irlandez continuă discuţiile cu oficialiiinternaţionali pentru a completa proiectul de buget pentruurmătorii patru ani. Acesta va fi prezentat de asemenea însăptămâna care vine.

Conform publicaţiei, este de aşteptat ca guvernul să impună otaxă imobiliară de 500 de euro şi să îşi reducă numărul de angajaţidin sectorul public.

Echipa care realizează noul proiect de buget ar putea impune şio taxă pe bogăţie. Franţa şi Germania au făcut de asemenea presiuniasupra Irlandei pentru ca aceasta să îşi mărească taxa corporatistăde 12,5%. Sâmbătă, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declaratcă nu este o condiţie mărirea acestei taxe pentru obţinereaajutorului UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO