Islamişti au deschis focul în staţiunea egipteană Hurgada

8 ian 2016 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Potrivit postului Al Arabiya, teroriştii au venit pe mare şi au deschis focul la un hotel frecventat de turişti străini.

Islamişti înarmaţi au deschis focul, vineri după-amiază, în faţa unui hotel de lux din staţiunea egipteană Hurghada, situată pe litoralul Mării Roşii, afirmă surse din cardrul serviciilor de securitate egiptene.

Potrivit postului Al Arabiya, teroriştii au venit pe mare şi au deschis focul la un hotel frecventat de turişti străini.

Cel puţin doi cetăţeni străini au fost răniţi în atacul aflat în curs de desfăşurare, informează site-ul agenţiei Reuters.

Incidentul prezintă caracteristicile unui complot al reţelei teroriste Stat Islamic, activă în Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei.

Potrivit agenţiei Reuters, cei doi turişti răniţi sunt un german şi un danez.

Unul dintre autorii atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul a fost rănit şi arestat.

Martori au declarat că agresorii aveau drapele ale reţelei teroriste Stat Islamic. Filiala egipteană a organizaţiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în Cairo. De asemenea, grupul terorist a asumat doborârea unui avion de pasageri rus, în nordul Egiptului, în 2015, incident soldat cu 224 de morţi.

 
Cuvinte cheie:
EGIPT
, HURGADA
, ATENTAT
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide