Business Internaţional

Islanda a găsit o sursă inepuizabilă de energie care ar putea alimenta întreaga Europă

Islanda a găsit o sursă inepuizabilă de energie care...

Autor: inCont.ro

03.02.2014, 11:10 18940

In 2009, cercetatorii islandezi au facut o descoperire uimitoare. Au gasit un rezervor subteran de apa cu o temperatura atat de ridicata, incat oamenii de stiinta au considerat ca aceasta se afla intr-o alta stare a materiei, pe langa cea lichida, solida si gazoasa.


Aceasta apa super incinsa, denumita “supercritica” se afla undeva la granita dintre lichid si gaz si exista doar in anumite conditii de temperatura si presiune.


Cercetatorii o pot genera in laborator, dar nimeni nu stia pana atunci ca apa se gaseste in aceasta forma si in natura. Oamenii de stiinta au concluzionat atunci ca apa ajunge la acest nivel de temperatura doar in adancurile pamantului, aproape de centrul de foc al vulcanilor.


Aceasta poate fi decoperirea care ar putea schimba lumea, pentru ca din apa “supercritica” ar putea fi extrasa de zeci de ori mai multa energie decat din apa infierbantata clasic.
 

Citiţi mai mult pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO