Business Internaţional

Istoria celebrului creator de modă Giorgio Armani: „Îmi place tricoul pentru că îi aduce pe bogaţi şi pe săraci la acelaşi nivel”

Istoria celebrului creator de modă Giorgio Armani:...

Autor: Georgiana Călin

12.03.2017, 11:45 2538

Unul dintre numele grele ale industriei fashion, italianul a construit o carieră pe parcursul a peste patru decenii, fiind recunoscut ca unul dintre cei mai buni creatori de modă pe care i-a oferit Italia. Designerul este cunoscut, în special, pentru creaţiile sale dedicate bărbaţilor şi croiurile impecabile, ţinute ce impun un stil relaxat, dar în acelaşi timp elegant.

Brandul Armani s-a extins de-a lungul timpului şi a adus sub semnătura sa până şi hoteluri, restaurante sau mobilier. Armani a încheiat anul 2015 cu afaceri de circa 2,64 miliarde de euro, fiind al doilea producător de bunuri de lux din Italia ca mărime, conform bursei de la Hong Kong.

Giorgio Armani s-a născut pe 11 iulie în 1934, în oraşul Piacenza din Italia, într-o familie modestă, cu trei copii, care a cunoscut timpuri dificile din cauza celui de-al doilea război mondial. Copilul mijlociu al familiei, Giorgio Armani, şi-a dorit când era mic o carieră în medicină, motiv pentru care s-a înscris la Universitatea din Milano; a renunţat curând şi s-a înrolat în armată.

După ce a experimentat viaţa în spitalele din Verona, Armani şi-a dat seama că această carieră nu i se potriveşte. Aşa că s-a întors din război şi s-a angajat într-un magazin de haine, La Rinascenta, unde trebuia să creeze ţinutele manechinelor pentru vitrine. Ulterior, s-a ocupat de vânzări în departamentul pentru bărbaţi, experienţă care l-a ajutat să-şi îmbunătăţească cunoştinţele despre industrie.

Citiţi continuare în Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO