Business Internaţional

Istoria televiziunii care a provocat cel mai mare scandal al momentului. Cine este mogulul media care stă în spatele unuia dintre cele mai puternice canale din lume

Istoria televiziunii care a provocat cel mai mare scandal...

Autor: Greta Bogdan

10.08.2016, 16:33 2121

Sky News, televiziunea implicată în cel mai mare scandal al momentului după ce jurnaliştii postului TV au înscenat un material despre presupuşii traficanţi de arme din România cu ajutorul unui bărbat, a fost fondată în iunie 1998 de către controversatul mogulul media Rupert Murdoch.

Sky News este controlată de compania britanică British Sky Broadcasting, cu sediul la Londra, avându-l ca director executiv pe Jeremy Darroch.

Totodată, Sky plc. este subsidiara a grupului american Fox Entertainment Group, companie controlată în totalitate de către conglomeratul media 21st Century Fox.

Pe lângă serviciul de televiziune, Sky News mai deţine un site, un radio, dar şi o platformă de ştiri pentru mobil sub acelaşi nume.

Televiziunea furnizează ştiri atât pentru posturile de radio comerciale din Marea Britanie, dar şi pentru fluxul de Yahoo! News.

John Ryley este în prezent redactor şef al Sky News, ocupând această funcţie din iunie 2006.

În ceea ce priveşte controversata istorie a postului TV şi a mogulului din spatele său, criticii îi reproşează lui Murdoch că s-ar fi folosit de imperiul său mediatic pentru a-şi propaga ideile conservatoare.

Ziarele sale din Marea Britanie „The Sun” şi „News of the World” sunt binecunoscute pentru atitudinea anti-Uniunea-Europeană şi anti-germană pe care o propagă

În prezent, televiziunea fondată de Murdoch acum 18 de ani este implicată într-un scandal cunoscut de presa din întreaga lume, care îi vizează pe jurnaliştii postului străin, dar şi pe un bărbat, Aurelian Szanto, care i-ar fi ajutat să realizeze un material despre presupuşii traficanţi de arme din România.

Ancheta este în curs de desfăşurare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO