Business Internaţional

Italia vrea că creeze un fond de stat care să investească în companii naţionale strategice

 Italia vrea că creeze un fond de stat care să investească în companii naţionale strategice

Autor: Anca Dumitrescu

03.04.2011, 19:17 36

Italia intenţionează să înfiinţeze un fond suveran care săinvestească în companii naţionale strategice, precum producătorulde lactate Parmalat, pentru a le proteja depreluări ostile, transmite Reuters.

Fondul va fi creat după modelul unui fond francez, numitFonds Strategique d'Investissment, a declaratsâmbătă ministrul de Finanţe Giulio Tremonti.
El a arătat că fondul va fi susţinut parţial de Cassa Depositi ePresititi (CDP) din Roma, holding de stat care administreazădepozite de 235 miliarde de euro şi va fi deschis investitorilorprivaţi.

"CDP este implicat într-un plan de creare a unui fond deschisinvestitorilor privaţi, identic cu un fond de investiţii strategicedin Franţa", a spus Tremonti.
Potrivit unui decret urgent al guvernului italian, menit săprotejeze Parmalat de o posibilă preluare de către grupul francezLactalis, CDC poate prelua participaţii directe la companiinaţionale, primul pas în crearea fondului suveran italian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO