Japonia desfăşoară sâmbătă sistemul de apărare Patriot - televiziune japoneză

12 aug 2017 Autor: Olimpia Nicolae

Japonia desfăşoară sâmbătă sistemul de apărare antirachete Patriot, după anunţul făcut de Coreea de Nord în privinţa posibilului plan de a lansa rachete asupra insulei Guam, informează un post de televiziune japoneză, citat de Le Figaro.

Ministerul Apărării din Japonia a început sâmbătă a desfăşura un sistem de apărare, Patriot, la Shimane, Hiroshima şi Kochi, în estul Japoniei.

Desfăşurarea ar trebui de asemenea să aibă loc în Ehime, conform postului de televiziune japonez, NHK.

În urma ameninţării făcute de Administraţia de la Phenian, aceste localtăţi s-ar regăsi pe traiectoria rachetelor nord-coreene.

Armata nord-coreeană, citată de agenţia de presă KCNA, a transmis că "analizează cu atenţie" planul unui proiect ce constă în lansarea a patru rachete ce ar survola pe teritoriul japonez înainte de a se scufunda în mare la aproximativ 30-40 km de Guam, o insulă din Pacific. Aceste avertizări ar reprezenta o avertizare crucială a SUA.

În imaginile televizate de NHK, vehicule militare japoneze transportă lansatoare şi alte componente ale sistemului de rachete înainte de a pătrunde în baza militară din Kochi.

 
Cuvinte cheie:
COREEA DE NORD
, JAPONIA
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide