Business Internaţional

Japonia efectuează teste ale sistemelor de alertă în eventualitatea unui atac cu rachete balistice

Japonia efectuează teste ale sistemelor de alertă în...

Autor: Marian Avram, Mediafax

22.01.2018, 14:02 64

La exerciţiu au luat parte peste 300 de voluntari. Autorităţile din capitala niponă au organizat acest exerciţiu bazându-se pe eventualitatea în care Coreea de Nord lansează o rachetă balistică asupra Japoniei.

”A fost lansat un exerciţiu despre lansarea unei rachete. Toată lumea, vă rog rămâneţi calmi şi căutaţi adăpost în subteran. Cei care sunt deja în clădiri, vă rugăm rămâneţi acolo”, a fost îndemnul auzit în staţiile de amplificare din Tokyo.

Un reprezentant al Guvernului japonez a precizat că o rachetă lansată din Coreea de Nord ar putea lovi teritoriul Japoniei în mai puţin de zece minute, iar Japonia are capacitatea de a da prima alertă la trei minute după lansarea rachetei.

Japonia efecutează astfel de simulări în contextul ameninţărilor crescute venite dinspre Coreea de Nord. În 2017, regimul de la Phenian a testat mai multe rachete balistice, două dintre ele trecând peste teritoriul Japoniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO