Japonia realimentează cu combustibil navele SUA de apărare antibalistică din Marea Japoniei

14 sep 2017 Autori: Mircea Olteanu , Mediafax

Marina niponă realimentează navele americane de apărare antibalistică din Marea Japoniei, un semn al intensificării cooperării între cele două state aliate în faţa ameninţării reprezentate de Coreea de Nord, potrivit unei surse citate de site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Prin realimentarea distrugătoarelor americane echipate cu sistemul antibalistic Aegis, şi prin participarea cu propriile nave antibalistice, autorităţile de la Tokyo speră să sporească securitatea Japoniei în faţa ameninţării nord-coreene, a adăugat sursa.

În mod normal, în zona Japoniei sunt aproximativ şase nave americane pentru apărare antibalistică, iar forţele japoneze au patru astfel de nave în componenţă.

În 2015, Guvernul Shinzo Abe a obţinut aprobarea Parlamentului să extindă rolul Forţelor Defensive ale Japoniei pentru a le permite să contribui mai mult la operaţiunile militare comune cu SUA, inclusiv prin realimentarea şi apărarea navelor americane.

Recent, o organizaţie nord-coreeană a transmis că Japonia "ar trebui scufundată în mare" pentru ajutorul acordat Statelor Unite.

La finalul lunii august, regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică care a survolat insula japoneză Hokkaido şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, la est de arhipeleagul nipon.

 
Cuvinte cheie:
JAPONIA
, COREEA DE NORD
, APĂRARE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide