Business Internaţional

Japonia susţine că politicile SUA ar putea avea un "impact grav" asupra sistemului comercial mondial

Japonia susţine că politicile SUA ar putea avea un...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

04.06.2018, 14:18 92

Taxele vamale impuse de SUA celor mai apropiaţi aliaţi ai Washingtonului ar putea avea un "impact grav" asupra sistemului comercial mondial, a declarat un reprezentant al Guvernului de la Tokyo, care a descris situaţia drept "extrem de regretabilă".

"Este extrem de regretabil că situaţia nu s-a îmbunătăţit nici după ce Japonia a explicat SUA preocupărilor sale, la diferite niveluri", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yoshihide Suga.

"Măsurile comerciale ale Guvernului SUA, citând securitatea sa, ne fac să ne îngrijorăm că ar putea perturba pieţele globale", a adăugat oficialul nipon, potrivit site-ului postului France 24.

În acest weekend, Miniştrii de Finanţe din grupul ţărilor puternic industrializate (G7), cu excepţia reprezentantului american, au emis un comunicat comun în care îşi exprimă "dezamăgirea şi îngrijorarea unanimă" privind decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a impune taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu din ţări aliate Washingtonului.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul erau exceptate, dar Donald Trump a refuzat prelungirea excepţiilor după 1 iunie.

Astfel, toate celelalte şase ţări G7 - Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia - sunt acum nevoite să plătească taxele vamale pentru oţel şi aluminiu impuse de către Administraţia Donald Trump, măsuri care în general au drept scop să combată producţia excesivă a Chinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO