Business Internaţional

Japonia trecere la fapte: Autorităţile vor efectua controale la toate exchange-urile de criptomonede

Japonia trecere la fapte: Autorităţile vor efectua...

Autor: Alex Ciutacu

29.01.2018, 15:52 491

Instituţia de reglementare financiară din Japonia a anunţat că va efectua inspecţii la toate exchange-urile de criptomonede din ţară, şi a avertizat exchange-ul Coincheck să îşi „pună actele în ordine”, după ce acesta a fost victima unui atac cibernetic în cadrul căruia hackerii au furat criptomonede în valoare de 530 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

Jaful scoate în evidenţă vulnerabilităţile din tranzacţionarea criptomonedelor, un asset pe care autorităţile din toată lumea încearcă să îl reglementeze. Acest risc este cu atât mai mare pentru Japonia cu cât oficialii de la guvernare au anunţat că vor paria masiv pe industria de fintech pentru a stimula creşterea economică.

Agenţia de Servicii Financiare (ASF) a ordonat o mai bună reglementare a operaţiunilor de la exchange-ul Coincheck, după ce acesta a suspendat tranzacţionarea vineri în toate criptomonedele în afară de bitcoin, în urma unui atac cibernetic în care hackerii au furat monede digitale NEM în valoare de 534 de milioane de dolari.

Coincheck a anunţat duminică că va despăgubi aproximativ 90% dintre clienţi utilizând fonduri interne.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO