Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene:Reintroducerea pedepsei capitale în Turcia va duce la încetarea negocierilor de aderare la UE

20 mar 2017 Autor: Mircea Olteanu

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, avertizează Ankara că reintroducerea pedepsei capitale va duce la încetarea negocierilor cu Turcia pentru aderarea la UE, informează site-ul postului RTE, citând cotidianul german Bild.

"Dacă pedeapsa cu moartea este reintrodusă în Turcia, ar conducea la încetarea negocierilor", a declarat oficialul european pentru Bild, adăugând că aceasta chestiune reprezintă "o linie roşie" care nu poate fi încălcată.

Juncker a mai precizat că se opune unei încetării complete a tuturor negocierilor de aderare cu Turcia.

Sâmbătă, preşedintele turc Recep Erdogan a declarat că se aşteaptă ca Parlamentul de la Ankara să aprobe reintroducerea pedepsei capital după referendumul de luna viitoare privind extinderea puterilor şefului statului.

În ceea ce priveşte ameninţările liderilor turci privind ruperea acordului între UE şi Ankara pe tema controlului imigraţiei, Junker a declarat că "Turcia nu se va retrage din acest acord, chiar dacă Erdogan mi-a zis de câteva ori că ar dori". Turcia nu are niciun interes să cedeze "controlul" frontierelor sale "traficanţilor de persoane şi infractorilor", a adăugat oficialul.

 
Cuvinte cheie:
TURCIA
, UE
, ADERARE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide