Business Internaţional

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, vrea să dezvolte habitate umane pe suprafaţa Lunii, chiar dacă Guvernul nu finanţează: „Trebuie să mergem pe lună şi de data asta să rămânem acolo”

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, vrea să dezvolte...

Autor: Alex Ciutacu

27.05.2018, 16:07 776

Fondatorul şi CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, şi-a exprimat intenţia de a folosi start-up-ul de rachete pe care îl deţine pentru a dezvolta vehicule robotizate şi chiar habitate umane pe suprafaţa Lunii, chiar dacă astfel de proiecte nu primesc sprijin financiar din partea Guvernului american, potrivit Wall Street Journal.

În cadrul unei conferinţe de săptămâna aceasta, Bezos şi-a prezentat viziunea cu privire la explorarea Lunii şi poate chiar o posibilă stabilire pe suprafaţa astrului.

Cel mai bogat om din lume consideră că acest lucru ar putea fi o soluţie pentru supravieţuirea umanităţii pe termen lung. „Nu este ceva ce alegem să facem, este ceva ce trebuie să facem”.

Fără a divulga mai multe detalii cu privire la noua generaţie de rachete spaţiale pe care vrea să le creeze, Bezos a susţinut accelerarea călătoriilor spaţiale din partea mediului privat.

El crede că generaţiile viitoare nu vor putea să supravieţuiască pe Pământ fără a se extinde în alte părţi ale sistemului solar.

Fără a se stabili şi în spaţiu, societăţile lumii „vor trebui să se oprească din creştere” din cauza limitărilor mediului înconjurător. „Nu este viitorul pe care îl vreau pentru nepotul meu sau pentru nepotul nepotului meu”.

„Trebuie să mergem pe lună şi de data asta să rămânem acolo”, spune Jeff Bezos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO