Business Internaţional

Jocul care a costat mai mult decât aproape toate filmele de la Hollywood

Jocul care a costat mai mult decât aproape toate filmele...

Autor: Ştefan Stan

14.09.2013, 19:21 5602

Pe lângă filme, una dintre cele mai anticipate apariţii ale toamnei este “Grand Theft Auto V”, următorul joc video din franciza GTA a companiei Rockstar, care este şi cel mai scump joc dezvoltat vreodată, scrie Business Insider.  

Cu un cost de producţie de 266 de milioane de dolari, al cincilea joc din franciza Grand Theft Auto întrece bugetul estimat al aproape tuturor filmelor de la Hollywood, cu excepţia “Piraţii din Caraibe – La capătul lumii”, a cărui producţie a atins costul de 300 de milioane de dolari.

Până la această dată, printre cele mai scumpe jocuri video produse au fost “Disney Infinity”, “GTA IV” şi “Red Dead Redemption”, tot al companiei Rockstar, jocuri care au avut bugete care gravitau în jurul sumei de 100 de milioane de dolari.

Singurul joc video care se poate apropia de preţul de producţie al GTA V este “Star Wars: The Old Republic”, a cărei producţie întinsă pe 6 ani se apropie de 200 de milioane de dolari.

Potrivit Forbes, anul trecut, industria de jocuri video a fost estimată la 67 de miliarde de dolari. Estimările arată că în patru ani, industria jocurilor video va fi evaluată la 82 de miliarde de dolari.

Box Office-ul a încasat anul trecut 10,8 miliarde de dolari din vânzarea de bilete. Rockstar estimează că GTA V va avea câştiguri de un miliard de dolari până la sfârşitul anului.

Anul trecut, jocul video “Call of Duty: Black Ops II” a avut un câştig de 1 miliard de dolari în numai 15 zile după lansare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO