Business Internaţional

JPMorgan: BCE va cumpăra obligaţiuni garantate cu active în valoare de 40 mld. euro

JPMorgan: BCE va cumpăra obligaţiuni garantate cu...

Autor: Florentina Dragu

04.09.2014, 00:00 311

Banca americană JPMorgan Chase estimează că Banca Centrală Europeană va cumpăra obligaţiuni garantate cu active în valoare de până la 40 de miliarde de euro în următorii trei ani, ca parte a unui program mai amplu de sprijinire a economiei europene, scrie Bloomberg. BCE va limita achiziţiile la titlurile nou emise şi se va concentra pe obligaţiunile cu cele mai mari ratinguri de credit, se arată într-o notă a analiştilor JPMorgan.

Băncile europene au vândut în acest an obligaţiuni garantate cu active în valoare de aproximativ 47 miliarde de euro. Obligaţiunile garantate cu active includ o gamă largă de credite de consum şi ipotecare, care permit băncilor să îşi împartă riscul de default, încurajând astfel acordarea de noi împrumuturi.

BCE intenţionează să cumpere astfel de obligaţiuni pentru a stimula creditarea în sectorul companiilor mici şi mijlocii private, sector în care activează aproape 70% din angajaţii UE, afirmă analiştii JPMorgan, care apreciază că BCE ar trebui să extindă programul şi în alte sectoare. Piaţa europeană de obligaţiuni garantate cu active este estimată la 1.200 de miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO