Business Internaţional

Jumătate din autovehiculele noi din Norvegia au propulsie electrică sau hibridă

Jumătate din autovehiculele noi din Norvegia au...

Autor: Catalina Apostoiu

09.03.2017, 00:00 538
Norvegia are deja cel mai mare număr de autovehicule electrice pe cap de locuitor din lume, scrie The Independent. Ţara a anunţat că autovehiculele electrice sau hibride reprezintă jumătate din numărul autovehiculelor noi înmatriculate până acum în 2017. Potrivit datelor oficiale, vânzările de autovehicule electrice au reprezentat 17,6% din înmatriculările de autovehicule noi în ianuarie, iar cele hibride au reprezentat 33,8%, procentul total ridicându-se astfel la 51,4%.

Anul trecut, guvernul a aprobat o propunere de interzicere a vânzării de autovehicule pe benzină şI diesel începând cu anul 2025. Acesta intenţionează de asemenea să reducă emisiile toxice ale autovehiculelor noi la 85 de grame pe km până în 2020, un obiectiv aproape atins: nivelul s-a situat la 88 de grame în februarie comparativ cu 133 de grame în momentul luării deciziei, cu cinci ani în urmă. În decembrie, Norvegia a înregistrat cea de-a 100.000-a maşină electrică a sa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO