Business Internaţional

Juncker: Toată lumea vrea reformarea UE, fără însă a face propuneri concrete; există deja reforme

Juncker: Toată lumea vrea reformarea UE, fără însă a...

Autor: Mediafax

01.07.2016, 19:03 147

"Trebuie să explicăm agenda reformistă care este deja în curs", a declarat Juncker în cursul unei conferinţe de presă organizate în Slovacia, care a preluat vineri Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

"Combatem birocraţia... Modernizăm economia europeană - uniunea digitală, uniunea energetică, continuarea integrării în domeniul pieţei interne, uniunea pieţelor de capital, uniunea bancară", a adăugat Juncker, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Toată lumea spune «Vrem mai multe reforme». Nimeni nu spune de ce fel de reforme avem nevoie în plus faţă de cele care sunt în curs, inclusiv măsurile aplicate în domeniul dimensiunii sociale a pieţei comunitare", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

"Nu spun că nu trebuie să se schimbe nimic. Dar lucrurile care merg în direcţii bune nu se vor schimba", a insistat Juncker.

După decizia cetăţenilor britanici de ieşire din Uniunea Europeană, numeroase voci, inclusiv ale unor ţări central şi est-europene, au cerut reforme în sistemul comunitar, fără însă a face propuneri concrete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO