Business Internaţional

Justin Trudeau: Canada va continua să primească solicitanţii de azil ce traversează ilegal din SUA

Justin Trudeau: Canada va continua să primească...

Autor: Olimpia Nicolae

22.02.2017, 08:57 69

Numărul presupuşilor refugiaţi ce traversează din SUA spre Canada la punctele de trecere ale frontierei ce nu sunt păzite a crescut în ultimele săptămâni, în urma temererilor privind noile măsuri antiimigraţie susţinute de preşedintele american, Donald Trump.

Partidul de opoziţie din Canada doreşte ca Guvernul liberal de centru-stânga al lui Trudeau să stopeze fluxul imigrărilor din SUA, pe fondul riscurilor securităţii şi a lipsei resurselor.

Trudeau a declarat însă: ”Vom vontinua să acceptăm refugiaţi. Unul dintre motivele pentru care Canada rămâne un stat deschis este faptul că cetăţenii canadieni au încredere în sistemul de imigrare şi integritatea frontierelor noastre, dar şi în ajutorul pe care-l oferim persoanelor ce caută siguranţa”.

”Vom continua să asigurăm un echilibru între sistemul riguros şi acceptarea oamenilor ce au nevoie de ajutor”, a adăugat acesta.

Poliţia canadiană a comunicat că şi-a consolidat prezenţa la punctul de control din Quebec, iar autorităţile vamale au creat un centru refugiu temporar pentru a procesa numărul tot mai mare al solicitanţilor de azil ce traversează din SUA.

Numărul celor ce solicită azil în Canada, după ce traversează frontiera din SUA s-a dublat faţă de anul 2016. În ianuarie 2017 fiind făcute 452 de solicitări de azil în Quebec, faţă de 137 câte au fost făcute în ianurie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO