Business Internaţional

Kerry: SUA sunt „pregătite să pună mâna pe spadă” pentru izolarea Rusiei

Kerry: SUA sunt „pregătite să pună mâna pe...

Autor: Andrei Cîrchelan

02.03.2014, 19:05 1461

Secretarul de stat american JohN Kerry a declarat duminică că naţiunile G8 şi alte state sunt „pregătite să pună mâna pe spadă” („go to the hilt” – n.red.) pentru a izola Rusia, având la dispoziţie „o gamă largă de opţiuni”.

"Sunt pregătiţi să implementeze sancţiuni, sunt pregătiţi să izoleze Rusia din punct de vedere economic, Rubla este deja în scădere. Rusia are probleme economice majore", a spus Kerry, citat de Reuters.

În discurs, Kerry a mai vorbit şi despre interdicţii de vize, îngheţări de active, izolare comercială şi schimbări de investiţii ca măsuri posibile, adăugând: "Investitorii americani ar putea chiar să se gândească de două ori dacă vor să facă afaceri cu o ţară care se comportă într-o asemenea manieră."

"Sunt repercusiuni foarte grave care derivă de aici. Există o gamă largă de opţiuni disponibile, nu doar pentru Statele Unite ci şi pentru aliaţii noştri", a adăugat oficialul.

În plus, Kerry a cerut Congresului american să lucreze alături de administraţia prezidenţială la un pachet economic pentru ajutorarea Ucrainei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO