Business Internaţional

Kim Jong-un afirmă pentru prima dată că Phenianul deţine focoase nucleare miniaturizate

Kim Jong-un afirmă pentru prima dată că Phenianul...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

09.03.2016, 14:35 197

"Focoasele nucleare au fost standardizate prin miniaturizare, pentru a fi adaptate rachetelor balistice (...). Aceasta este adevărata disuasiune", şi-a exprimat el satisfacţia, citat de agenţia oficială KCNA.

Phenianul a anunţat deja, în mai multe rânduri, că a reuşit să dezvolte această tehnologie, însă liderul regimului face această declaraţie pentru prima dată.

Guvernul a afirmat ultima dată anul trecut că a miniaturizat focoase nucleare, pentru a fi instalate în rachete balistice.

"Este foarte plăcut să vedem focoase nucleare cu structura încărcăturii mixte adaptate unei reacţii termonucleare rapide", a mai spus Kim Jong-un, potrivit DPA.

Liderul nord-coreean, continuă KCNA, a inspectat focoase termonucleare. Una dintre aceste ogive a fost testată pentru prima dată pe 6 ianuarie, susţine regimul stalinist, un lucru pus la îndoială de experţi.

În urma acestui al patrulea test nuclear şi testării la începutul lui februarie a unei rachete balistice, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit, săptămâna trecută, sancţiunile impuse Phenianului.

Regimul nord-coreean a lansat o salvă de obuze, de pe coasta de est, la doar câteva ore după votul de joia trecută de la New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO