Business Internaţional

Kim Jong-Un este dispus să poarte discuţii cu SUA privind denuclearizarea, anunţă Seulul

Kim Jong-Un este dispus să poarte discuţii cu SUA...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.03.2018, 13:59 111

Liderul regimului de la Phenian a sugerat că este dispus să poarte discuţii cu Statele Unite în privinţa denuclearizării Coreei de Nord în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu delegaţia de înalţi oficiali sud-coreeni ce a efectuat o vizită de două zile în Coreea de Nord.

”Coreea de Nord şi-a asumat clar angajamentul faţă de denuclearizarea Peninsulei Coreea, iar oficialii de la Phenian au declarat că nu văd niciun motiv să deţină armă nucleare, în cazul în care va fi garantată siguranţa regimului şi dacă ameninţările militare împotriva Coreei de Nord vor fi eliminate”, a declarat Chung Eui-yong.

”Kim Jong-un a afirmat că denuclearizarea poate fi pe agenda discuţiilor dintre Coreea de Nord şi SUA. Ceea ce ne-a atras atenţia a fost că liderul de la Phenian ne-a spus clar că denuclearizarea a fost ultima dorinţă a tatălui său”, a declarat oficialul de la Seul.

De asemenea, consilierul pe probleme de Securitate al preşedintelui sud-coreean a precizat că Phenianul nu va mai efectua teste nucleare sau balistice, dacă vor fi iniţiate discuţii între SUA şi Coreea de Nord.

”În plus, Coreea de Nord a promis să nu folosească arme nucleare sau convenţionale împotriva Coreei de Sud”, a adăugat Chung Eui-yong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO