Business Internaţional

Kodak cere protecţia împotriva falimentului

Kodak cere protecţia împotriva falimentului
19.01.2012, 09:44 744

Compania legendară din industria echipamentelor fotografice a anunţat că a cerut să intre sub protecţia capitolului 11 din legea americană a falimentului, pentru a-şi restructura activitatea şi pentru a se concentra asupra direcţiilor de business viabile, scrie Market Watch.

Wall Street Journal a publicat informaţia la începutul anului, citând surse apropiate companiei. Ziarul american scria pe 5 ianuarie că grupul Kodak poartă negocieri cu mai mulţi creditori pemntru a strânge circa 1 miliard de dolari care ar trebui să ajute compania să depăşească procedura capitolului 11. Joi, în cadrul anunţului privind procedura de faliment, Kodak a precizat că a reuşit să obţină 950 de milioane de dolari de la Citigroup în acest sens.

Compania a anunţat totodată că va continua să plătească salariile angajaţilor şi să-şi onoreze contractele. Protecţia capitolului 11 ar trebui să-i ofere grupului Kodak posibilitatea de a-şi majora lichiditatea de la divizia din SUA, de a-şi vinde brevetele de invenţie deţinute şi să-şi rezolve într-un mod "corect" disputele juridice.

Kodak este cunoscută printre altele pentru inventarea fotografiei digitale, fiind prima companie care a lansat pe piaţă un aparat foto digital, modelul DCS 100, pe o montură Nikon, în anul 1991.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO