Business Internaţional

Kremlin: Ideile de politică externă ale lui Trump sunt foarte asemănătoare cu cele ale lui Putin

Kremlin: Ideile de politică externă ale lui Trump sunt...

Autor: Mediafax

10.11.2016, 22:40 76119

Abordarea în materie de politică externă a preşedintelui-ales al SUA, Donald Trump, este "fenomenal de apropiată" de cea a preşedintelui rus Vladimir Putin, oferind Moscovei speranţa îmbunătăţirii în mod gradual a relaţiilor cu Washingtonul, anunţă Kremlinul, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov - aflat la New York într-o vizită privată, la un turneu de şah - a observat similarităţi între ideile de politică externă ale lui Donald Trump şi Vladimir Putin, considerând că aceasta este o bază pentru iniţierea unui dialog substanţial între Moscova şi Washington.

"Putin şi Trump pornesc de la aceleaşi principii în politica externă, iar acest lucru este incredibil", a declarat Peskov.

"Este fenomenal cât de apropiate sunt concepţiile lor în materie de politică externă. Iar aceasta probabil că este o bază bună pentru optimismul nostru moderat că cel puţin vor putea iniţia un dialog" pentru îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, a subliniat Peskov.

În contestul tensiunilor existente între Moscova şi Washington din cauza crizelor din Ucraina şi Siria, Peskov a explicat că va dura ceva timp până când relaţiile se vor normaliza: "O atmosferă de încredere mutuală se obţine în câţiva ani".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO