Business Internaţional

Kremlinul critică afirmaţiile lui Emmanuel Macron, care a numit Rusia un agresor în regiunea Donbas

Kremlinul critică afirmaţiile lui Emmanuel Macron, care...

Autor: Andrei Ionascu

27.06.2017, 19:06 93

"Nu suntem de acord cu omologii noştri francezi privind formulările exprimate ieri de către domnul preşedinte Macron. Desigur, partea rusă va continua să explice cu răbdare starea reală a situaţiei şi poziţia faţă de subiectul ucrainean", a declarat Dimitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai precizat că întâlnirea lui Emmanuel Macron cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a "subliniat importanţa formatului Normandia, singura platformă existentă pentru discuţii şi pentru încercările de a rezolva conflictul ucrainean intern".

Grupul de contact Normandia a fost creat pentru a media între părţile aflate în conflict în vederea începerii unui proces de pace în regiunile controlate de rebelii separatişti în estul Ucrainei. Din acest format fac parte şefii de stat sau de guvern, precum şi miniştrii de Externe din Germania, Rusia, Ucraina şi Franţa.

Luni, Emmanuel Macron şi Petro Poroşenko au discutat la Paris despre relaţiile bilaterale şi despre alte subiecte din actualitatea mondială. La finele întrevederii, preşedintele francez a comentat criza ucraineană, numind Rusia un "agresor" în regiunea Donbas, şi a catalogat drept "profunde" relaţiile istorice dintre Ucraina şi Franţa.

"Franţa nu va recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia. Franţa este ataşată suveranităţii Ucrainei în frontierele recunoscute", a declarat Emmanuel Macron, referindu-se la decizia luată de Rusia privind regiunea ucraineană în anul 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO