Business Internaţional

Kremlinul speră ca SUA să găsească ”înţelepciunea politică” pentru a rezolva conflictul diplomatic

Kremlinul speră ca SUA să găsească ”înţelepciunea...

Autor: Olimpia Nicolae

17.07.2017, 14:09 74

Barack Obama, fostul preşedinte al SUA, a expulzat 35 de diplomaţi ruşi şi a închis două misiuni diplomatice ruse, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Moscova.

Rusia a anunţat că prea mulţi spioni americani operează în Moscova sub acoperire diplomatică şi a transmis că ar putea expulza o parte dintre aceştia.

Moscova a anunţat că multe dintre viitoarele măsuri vor depinde de o întrevedere ce va avea loc în cursul zilei de luni între ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, şi Thomas Shannon, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Politice.

”Sperăm ca omologii noştri americani să demonstreze o oarecare înţeleciune politică şi voinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Dmitry Peskov, în cadrul unei conferinţe.

Acesta a refuzat să precizeze ce măsuri va lua Rusia în cazul în care întrevederea între cei doi oficiali nu va rezolva disputa dintre cele două state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO