Business Internaţional

Kremlinul susţine că nu este implicat în cazul întrevederii lui Kushner cu un bancher rus

Kremlinul susţine că nu este implicat în cazul...

Autor: Mihai Draghici

25.07.2017, 16:14 50

Administraţia Vladimir Putin a anunţat marţi că întrevederea pe care Jared Kushner, ginerele şi unul dintre consilierii preşedintelui Donald Trump, a avut-o cu bancherul rus Serghei Gorkov nu a avut loc la ordinul Kremlinului, relatează agenţia Associated Press şi publicaţia The Hill.

Jared Kushner a fost audiat luni în Congresul SUA în legătură cu presupusele contacte pe care le-ar fi avut cu oficiali ruşi. Kushner a recunoscut, printre altele, că în decembrie 2016 s-a întâlnit cu preşedintele Vneshekonombank, Serghei Gorkov.

Ginerele lui Donald Trump susţine că Serghei Kislyak, ambasadorul Rusiei, i-a cerut să aibă întrevederea cu Serghei Gorkov.

"Aceste contacte nu au nevoie de nicio aprobare din partea Kremlinului şi în mod normal aceste întâlniri nu se întâmplă la ordinele Kremlinului", a anunţat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Vneshekonombank este o bancă pentru dezvoltare din Rusia cu capital de stat.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, "a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi. John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite, a declarat, în cursul audierilor în Congres, că a fost preocupat de unele interacţiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO