Business Internaţional

La ce vârstă suntem cei mai fericiţi?

La ce vârstă suntem cei mai fericiţi?

Autor: Ştefan Stan

09.11.2014, 10:29 2421

La 58 de ani oamenii sunt cei mai fericiţi în viaţă, contrar ipotezelor conform cărora pe măsură ce îmbătrânim starea de spirit se înrăutăţeşte, scrie Huffington Post, pe baza unui studiu realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane.

 La vârsta de 35 de ani oamenii sunt cel mai puţin fericiţi, fiind stresaţi atât de atribuţiile de serviciu, cât şi de cele de părinţi, familie şi carieră.

 Majoritatea respondenţilor au spus că la 58 de ani au reuşit să îmbine cu succes balanţa viaţă personală- serviciu. De asemenea, un alt factor care contribuie este depăşirea problemelor semnificative din viaţă, specifice tinereţii, precum creşterea copiilor, carieră sau timp liber.

 ”Nu este de mirare că vârsta de 30 de ani este foarte stresantă. Încercăm cu disperare să jonglăm între presiunea de la job şi familie, încercând totodată să păstrăm relaţii”, a spus Cary Cooper, un professor de psihologie de la Universitatea din Lancaster. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO