Business Internaţional

Lexus apelează la inteligenţa artificială pentru a stopa accidentele. Compania va lansa un automobil care va fi automatizat complet

Sursă foto: Business Insider

Autor: Dragoş Dinu

05.11.2017, 19:41 163

Constructorul japonez de maşini Lexus intenţionează să automatizeze complet sedanul de lux LS prin implementarea unui sistem bazat pe inteligenţă artificială (AI) care va ajuta maşina să fie automatizată complet, potrivit Business Insider.

Noul concept, numit LS+, a fost anunţat la Salonul Auto de la Tokyo şi poate concura cu „Highway Teammate”, sistem produs de Toyota, despre care compania spune că permite maşinilor să fie complet autonome pe autostrăzi.

Tehnologia va automatiza autovehiculul astfel încât să fie capabil să se integreze în traficul de pe marile şosele prin menţinerea benzii de circulaţie, ajustarea vitezei, schimbarea benzilor, depăşirea şi menţinerea distanţei faţă de alte automobile.

Lexus afirmă că inteligenţa artificială va contribui la accelerarea implementării maşinilor AI pe şoselele obişnuite în prima jumătate a anului 2020.

Compania se concentrează pe eliminarea accidentelor de circulaţie şi pe îmbunătăţirea siguranţei pe autostrăzi, dar şi pe reducerea accidentelor produse din cauza oboselii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO