Business Internaţional

Liderii Europei se contrazic în declaraţii. Ce au promis înainte de Brexit şi ce spun acum

Liderii Europei se contrazic în declaraţii. Ce au...

Autor: Greta Bogdan

28.06.2016, 17:00 70199

Liderii politici aflaţi de ambele părţi ale dezbaterii din Marea Britanie privind rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene fac acum declaraţii diferite despre nişte probleme centrale, faţă de ceea ce au spus înainte de vot, scrie New York Times.

Iată câteva exemple:

Noul portavion de 13 miliarde de dolari al marinei americane. Este cea mai mare şi cea mai scumpă navă de război din lume

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ

Reportaj din "Nisa cea frumoasă" sau cum a devenit un mic oraş de coastă destinaţia de relaxare a bogaţilor lumii? Galerie Foto

Când să înceapă procesul?

Înainte, premierul David Cameron, care a optat pentru rămânerea Marii Britanii în UE, spunea că în cazul în care ţara va vota ieşirea, el va începe imediat procedurile formale pentru desprinderea de uniune, prin înaintarea „Articolului 50” către Bruxelles. De asemenea, acesta a mai declarat că va încerca să rămână în continuare în funcţia de prim ministru.

După. În dimineaţa după referendum, Cameron a spus că îşi va da demisia din funcţia de premier, imediat ce va putea fi ales un succesor.

Cele 350 milioane de lire promise 

Înainte. Cei din campania „Leave” au promis că Marea Britanie va fi capabilă să economisească 350 mil. lire pe săptămână sau aproximativ 462 mil. dolari, care vor putea fi cheltuiţi pentru Serviciul Naţional de Sănătate (N.H.S.), şcoli sau locuinţe.

După. Liderii din această tabără, inclusiv Nigel Farage, care face parte din partidul U.K.P sau Boris Johnson şi Iain Duncan Smith din Partidul Conservator au susţinut că ei nu au promis niciodată că cele 350. milioane de lire vor fi date către N.H.S.  Ba mai mult, Duncan Smith a menţionat că aceast lucru a fost scos din context. Farage a declarat că suma promisă a fost „una dintre greşelile făcute de campania <<Leave>>” şi că oricine a votat gândidu-se la asta a făcut, de asemenea, o mare greşeală.

Avertizarea asupra unei urgenţe economice

Înainte. George Osborne, ministrul de finanţe britanic, a avertizat că votul favorabil părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie va avea consecinţe dramatice asupra economiei, ceea ce va impune Guvernului să adopte strategii de urgenţă, care includ reduceri de cheltuieli şi creşteri de taxe.

După. În efortul de a calma pieţele financiare, care au explodat după referendum, Osborne a declarat luni că Marea Britanie are resurse suficiente pentru a calma criza imediată şi că bugetul de urgenţă mai poate aştepta până succesorul lui Cameron se va instala în fotoliul de premier.

Reducerea imigranţilor din Europa

Înainte, campania „Leave” a promis o reducere rapidă a numărului de imigranţi care vin în Marea Britanie din celelalte părţi ale Europei, lucru care, declara Michael Gove, nu era posibil în perioada în care ţara era încă membra Uniunii Europene. Michael Gove, ministrul Justiţiei şi aliatul lui Johnson, a spus că votul „leave” va „reduce masiv numărul imigranţilor” până în 2020.

După. „Sincer, dacă oamenii care ne privesc cred că dacă au votat, numărul imigranţilor din UE va fi acum redus la zero, vor fi foarte dezamăgiţi”, a spus Daniel Hannan, unul dintre susţinătorii campaniei „Leave” şi membru în Parlamentul European. Prin urmare, britanicii trebuie să accepte libera circulaţie a cetăţenilor europeni care lucrează în UK.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO