Business Internaţional

Liderul regiunii separatiste Lugansk din Ucraina, rănit într-o explozie numită tentativă de omor

Liderul regiunii separatiste Lugansk din Ucraina, rănit...

Autor: Raluca Manga

06.08.2016, 18:16 133

Igor Plotnitski, şeful republicii separatiste autoproclamate Lugansk, a fost rănit în explozie, a declarat pentru agenţia Interfax, o sursă medicală.

Viaţa sa nu este în pericol, potrivit unui purtător de cuvânt al Centrului de Informaţii din Lugansk.

Acest incident urmează unei intensificări a violenţelor în estul Ucrainei, unde au loc confruntări între separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale de la Kiev, în pofida unui armistiţiu fragil.

"Astăzi, la ora 07.50, a avut loc o tentativă de asasinare a liderului Republicii Lugansk. Faptele de la faţa locului susţin ipoteza unui act de terorism", a declarat un oficial regional, citat de Centrul de Informaţii din Lugansk.

Potrivit lui Oleksandr Motuzyanik, un purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale din Ucraina, Kievul nu are nimic de-a face cu explozia.

"Partea ucraineană nu este implicată în această tentativă de asasinat, întrucât acest lucru nu are absolut nicio logică şi nu rezolvă nicio problemă", a declarat acesta la o conferinţă de presă.

Motuzyanik a spus că incidentul ar putea fi rezultatul unei lupte pentru putere la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO