Business Internaţional

Lira continuă să se deprecieze după Brexit. ”Oamenilor li se pare dificil să înţeleagă ce presupune Brexitul pentru viitor – nu ştim încă magnitudinea şocului”

Lira continuă să se deprecieze după Brexit....

Autor: Departamentul Economic

27.06.2016, 09:38 5576

Lira sterlină a adăugat încă o pierdere faţă de recordul negativ de vineri, având în vedere că indicii futures au scăzut cu mai bine de 3%, aducând şi mai multă incertitudine şi agitaţie între cele două partide politice principale din Marea Britanie, dar împingând de asemenea şi Scoţia spre independenţă.

Citiţi gratuit E-Paper cu ediţia specială Ziarul Financiar dedicată Brexit

Lira a scăzut cu 2%, la 1,3403, extinzând pierderea de 8,1% de vineri. Euro s-a depreciat 0,8% în raport cu dolarul, după ce a scăzut cu 2,4% în sesiunea precedentă.

Petrolul a scăzut la 47 de dolari barilul, în timp ce cererea pentru activele sigure a crescut puternic în SUA şi a propulsat aurul şi obligaţiunile americane. Acţiunile japoneze şi-au revenit după cea mai slabă zi din ultimii cinci ani, după anunţul guvernului că va lua măsuri pentru stabilizarea pieţelor.

Povestea celei mai vechi biserici de piatră din România

Topul restaurantelor cu cele mai spectaculoase privelişti din lume

Dolarul a scăzut însă în raport cu yen-ul, care şi-a continuat tendinţa de apreciere şi a ajuns la 101,84 yeni/dolar, în creştere cu 0,24%.

”Oamenilor li se pare dificil să înţeleagă ce presupune Brexitul pentru viitor – nu ştim încă magnitudinea şocului”, a spus Steven Barrow, şeful Group-of-10 strategy de la Standard Bank Group. ”Până acum, în termeni de liră-dolar, vedem numai jumătate din declinul pe care este posibil să îl avem anul acesta”, a adăugat el.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO