Business Internaţional

Lira sterlină se apropie de minimul ultimelor trei decenii, după anunţul premierului britanic că va declanşa procedurile pentru Brexit

Lira sterlină se apropie de minimul ultimelor trei...

Autor: Ştefan Stan

03.10.2016, 11:45 13521

Lira sterlină a scăzut cu 0,9%, până la o cotaţie de 1,2857 în raport cu dolarul după anunţul premierului britanic. Lira sterlină a scăzut la cel mai slab nivel din 6 iulie, ziua când a atins minimul ultimelor 31 de ani. 

Lira a scăzut în raport cu toate valutele principale, în timp acţiunile britanice au crescut. Indicele MSCI All Country a urcat cu 0,1%, în condiţiile în care acţiunile s-au stabilizat în Europa şi au crescut în Asia, unde acţiunile companiilor din financiar-bancar au crescut pentru prima oară pe fondul rapoartelor că Deutsche ar putea primi o amendă mai mică decât cea iniţială.

AFP a raportat vineri seara că Deutsche Bank ar fi ajuns la o înţelegere cu Departamentul de Justiţie din SUA pentru 5,4 miliarde de dolari.

Indicele Stoxx Europe 600 a rămas aproape de maximul ultimei săptămâni, în timp ce acţiunile asiatice au urcat cu 0,6%, ştergând mare parte din pierderea de vineri.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO