Business Internaţional

Locuri de poveste, distruse de "iubire". Cele mai frumoase destinaţii care au ajuns să fie sufocate de numărul mare de turişti. Galerie FOTO

1.       Cinque Terre, Italia

Coasta de vest a Italiei ascunde una dintre cele mai bine păstrate zone naturale şi seminaturale din Marea Mediterană. Cinque Terre, un grup de cinci sate medievale înconjurate de apa şi munte, este cel mai recent sit care a decis să limiteze numărul turiştilor la maxim 1,5 milioane pe an. Peste 2,5 milioane de persoane au străbătut anul trecut străduţele înguste, majoritatea ajung acolo prin excursiile de tip croazieră în care satele italieneşti erau doar un punct de oprire.

Pentru că infrastructura zonei nu suportă un număr atât de mare de vizitatori, autorităţile au implementat un sistem de-a  lungul drumurilor care să permită numărarea oamenilor şi care să oprească totodată accesul către cele cinci sate, în cazul depăşirii limitei impuse.

Vedeţi aici cele mai frumoase destinaţii care au ajuns să fie sufocate de numărul mare de turişti. Galerie FOTO

Autor: Maria Tufan

10.04.2016, 15:26 3085

Oraşele pitoreşti, plajele virgine sau arhitectura veche de secole - sunt toate efemere. În special atunci când sunt călcate neîncetat de miile de turişti. Îngrijoraţi că frumuseţea oraşelor lor ar putea să dispară în timp, locuitorii mai multor destinaţii sunt de părere că numărul vizitatorilor ar trebui limitat sau chiar că turismul ar trebui oprit definitiv, în niciun alt mod nefiind posibil procesul de conservare, scrie Business Insider.

Iată care sunt 12 dintre locurile cărora numărul mare de turişti le-ar putea răpi din farmec  în foarte scurt timp.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO