Business Internaţional

Londra, încrezătoare că discuţiile privind relaţiile între M.Britanie şi UE vor începe în octombrie

Londra, încrezătoare că discuţiile privind relaţiile...

Autor: Mircea Olteanu

27.07.2017, 18:02 54

Negociatorul-şef a prezentat ambasadorilor din statele UE detalii în legătură cu discuţiile pe tema Brexit care s-au desfăşurat săptămâna trecută la Londra.

"A spus că probabilitatea că discuţiile pe tema viitoarelor discuţii să înceapă în octombrie pare să fie în scădere", a declarat un oficial UE implicat în discuţiile Brexit.

Barnier spera ca până în luna octombrie să fie înregistrate evoluţii pozitive pe marginea unor chestiuni majore precum restanţele Marii Britanii faţă de UE, estimate a fi între 60 şi 100 de miliarde de euro, drepturile cetăţenilor din state ale Uniunii Europene aflaţi în Marea Britanie şi găsirea unei soluţii privind frontiera între Irlanda de Nord şi Irlanda.

Pe de altă parte, un reprezentant al Departamentului britanic pentru Brexit a declarat că Londra este încrezătoare că până în octombrie se vor înregistra progrese suficiente pentru iniţierea discuţiilor pe tema relaţiilor post-Brexit.

"Deja am făcut progrese în legătură cu o serie de chestiuni (...) oficialii guvernamentali lucrează intens şi suntem încrezători că vom înregistra progrese suficiente până în octombrie pentru a avansa în faza următoare a discuţiilor", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Brexit.

"În ceea ce priveşte acordul financiar, am fost foarte clari că recunoaştem că Marea Britanie are obligaţii faţă de UE, dar şi că UE are obligaţii faţă de Marea Britanie", a completat oficialul de la Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO