Business Internaţional

Londra îşi avertizează cetăţenii aflaţi în străinătate că ar putea fi vizaţi de terorişti

Londra îşi avertizează cetăţenii aflaţi în...

Autor: Ioana Bojan

01.11.2014, 15:11 67

Avertismentul autorităţilor precizează că britanicii care locuiesc sau călătoresc în străinătate trebuie să fie vigilenţi, din cauza unei ameninţări din partea unor grupări sau indivizi "motivaţi de conflictul din Irak şi Siria".

"Considerăm că există un risc ridicat de atac terorist împotriva intereselor şi cetăţenilor britanici, din partea unor grupări sau indivizi motivaţi de conflictul din Irak şi Siria", au subliniat autorităţile de la Londra.

Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii britanici să evite orice călătorie în Siria şi îi avertizează pe cei aflaţi deja în această ţară să plece. De asemenea, ministerul îi sfătuieşte pe cetăţeni să evite orice călătorie în nordul şi vestul Irakului precum şi deplasările neesenţiale în restul ţării.

Parlamentul britanic a aprobat în septembrie participarea ţării la raidurile aeriene împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Irak. Marea Britanie a ridicat în august nivelul alertei teroriste de la "substanţial" la "sever", ceea ce înseamnă că un atac este "foarte probabil".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO