Business Internaţional

Londra se aliniază cu Bruxellesul măcar la un capitol: Marea Britanie vrea să aibă o relaţie apropiată cu UE în privinţa protecţiei datelor şi după Brexit

Londra se aliniază cu Bruxellesul măcar la un capitol:...

Autor: Mediafax

24.08.2017, 09:43 68

Ministrul britanic al Culturii şi Domeniului Digital, Matt Hancock, a anunţat că ţara sa a fost un lider în privinţa legilor pentru protecţia datelor şi a lucrat îndeaproape cu partenerii săi din Uniunea Europeană pentru elaborarea standardelor în domeniu.

"Ne dorim ca fluxul securizat de date să nu fie afectat pe viitor, pe măsură ce părăsim UE. Aşadar, o relaţie viitoare puternică între Marea Britanie şi UE, bazată pe norme actualizate privind protecţia datelor, este în interesul reciproc", a spus Hancock.

În cel mai recent document privind relaţia viitoare cu Uniunea Europeană, guvernul britanic a precizat că va prezenta în cursul zilei de joi cum doreşte să continue colaborarea în domeniul securităţii datelor.

"Scopul nostru este de a combina regulile puternice de confidenţialitate cu o relaţie care permite flexibilitate, pentru a oferi consumatorilor şi companiilor certitudinea în utilizarea datelor", a spus mai Hancock.

Subliniind că economia digitală din Marea Britanie a fost în valoare de 118,4 miliarde de lire sterline (151,5 miliarde de dolari) în 2015, ministrul britanic consideră că orice întrerupere a fluxului liber de date ar putea fi costisitoare atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru restul statelor din Blocul comunitar.

În luna iulie, mai mulţi parlamentari britanici au avertizat că ţara ar putea fi pusă într-un dezavantaj competitiv, iar poliţia ar putea pierde accesul la informaţii, dacă guvernul nu va reuşi să menţină neafectate fluxurile de date.

În luna august, Marea Britanie a publicat o serie de documente cu propuneri, pentru a încerca să avanseze negocierile cu UE privind Brexit, abordând subiecte precum legi, acorduri vamale şi graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord. Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar trebui finalizată până în martie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO