Business Internaţional

Lovitură de teatru: Rusia susţine că atacul chimic din Siria este o înscenare, fiind comis de un grup umanitar rebel

Lovitură de teatru: Rusia susţine că atacul chimic din...

Autor: Mihai Draghici

11.04.2018, 18:23 459

Atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare, acuză Statul Major al armatei Rusiei.

"Pe 7 aprilie, probabil a fost făcută ultima tentativă de înscenare a unui atac cu arme chimice în zona Ghuta de Est. Cunoscutul grup Căştile Albe, care acţionează în cadrul organizaţiilor teroriste, a înscenat şi a filmat un atac cu arme chimice asupra civililor în suburbia Duma", afirmă generalul Viktor Poznihir, adjunct al şefului Statului Major al armatei ruse, citat de site-ul agenţiei Tass.

"În cursul operaţiunilor umanitare, grupuri militare ilegale din Ghuta de Est au încercat în mod repetat să organizeze provocări prin utilizarea de arme chimice pentru a atribui atacurile forţelor guvernamentale siriene", a precizat generalul rus.

Grupul umanitar insurgent Căştile Albe se numără printre organizaţiile nonguvernamentale care au semnalat presupusul atac chimic, atribuindu-l, alături de Statele Unite, Administraţiei Bashar al-Assad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO