Business Internaţional

Lovitură pentru industria auto: Ford cheamă la fabrică 1,4 milioane de autovehicule în urma unor probleme la nivelul volanului

Lovitură pentru industria auto: Ford cheamă la fabrică...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2018, 17:44 201

Ford Motors a anunţat astăzi că va chema la fabrică 1,38 de milioane de autovehicule din cauza unor şuruburi care nu sunt fixate corespunzător la nivelul volanului, după ce mai mulţi clienţi au raportat accidente, potrivit Reuters.

Al doilea cel mai mare producător de automobile din Statele Unite a spus că anunţul vizează modelele Ford Fusion şi Lincoln MKZ, produse între 2014-2018 la fabricile din Michigan şi din Mexic. Dealerii auto vor înlocui şuruburile cu alte şuruburi mai lungi.

Administraţia Naţională Pentru Siguranţă în Trafic a deschis o investigaţie în octombrie, acoperind 841.000 de autovehicule Ford. Anchetatorii susţineau că volanul autovehiculelor prezenta risc de detaşare în timpul funcţionării maşinii.

Administraţia a anunţat că investigaţia se întindea asupra modelului Ford Fusion produs între 2014-2016, după ce trei clienţi au raportat că şuruburile s-au slăbit în timpul condusului, într-una dintre situaţii volanul detaşându-se complet în timpul unui viraj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO