Business Internaţional

Lovitură de teatru în America: Miliardar contra miliardar. Donald Trump îl va avea ca şi contracandidat în 2020 pe Michael Bloomberg, „tatăl” informaţiilor de business, cel care a făcut avere vânzând băncilor platforme de tranzacţionare şi de ştiri financiare

Lovitură de teatru în America: Miliardar contra...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

10.10.2018, 17:59 726

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului american New York, s-a înscris în Partidul Democrat din Statele Unite, în contextul în care intenţionează să candideze împotriva preşedintelui Donald Trump, politician republican, în scrutinul prezidenţial din anul 2020.

"În momente-cheie ale istoriei SUA, unul dintre cele două partide a servit drept bastion împotriva celor care ne ameninţă Constituţia. În urmă cu doi ani, la Convenţia democratică, lansam un avertisment despre aceste ameninţări. Astăzi, m-am înscris din nou în Partidul Democrat - am fost membru al formaţiunii cea mai mare parte a vieţii - deoarece avem nevoie ca democraţii să furnizeze mecanismele de verificare şi echilibru de care naţiunea noastră are nevoie atât de mult", a declarat Michael Bloomberg prin Instagram, conform site-ului de ştiri Axios.com.

Michael Bloomberg intenţionează să aloce 100 de milioane de dolari pentru scrutinul intern prin care Partidul Democrat va desemna candidatul la preşedinţie. Bloomberg a făcut deja o donaţie de 20 de milioane de dolari pentru grupul democrat din Senatul SUA.

Recent, surse politice de la Washington afirmau că miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului american New York, se pregăteşte să se înscrie în cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formaţiunii în scrutinul prezidenţial din 2020. Michael Bloomberg, în vârstă de 76 de ani, cu o avere estimată la peste 50 de miliarde de dolari, a analizat posibilitatea de a candida ca independent în 2012, dar a renunţat din teama de a nu fragmenta votul democraţilor.

Dacă va deveni candidat al Partidului Democrat, Michael Bloomberg îl va avea adversar pe republicanul Donald Trump, actualul preşedinte al Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO