Business Internaţional

Lucruri pe care angajaţii liniilor aeriene le-ar spune pasagerilor dar nu au voie

Lucruri pe care angajaţii liniilor aeriene le-ar spune...

Autor: Alex Ciutacu

09.09.2017, 19:26 19936

Business Insider a întrebat peste 80 de angajaţi ai liniilor aeriene, începând de la însoţitori de zbor, agenţi de la poarta de îmbarcare, angajaţi ai agenţiilor de bilete şi alţi lucrători în domeniul serviciilor aeriene, care sunt lucrurile pe care le-ar spune pasagerilor dar pe care nu au voie să le spună.

Fie pentru a-şi păstra locul de muncă sau pentru a păstra liniştea pasagerilor, anumite motive îi reţin pe angajaţii liniilor aeriene să le spună pasagerilor toate lucrurile pe care ar dori să le transmită.

„Nu vorbesc singură. Sunt însărcinată cu transmiterea regulilor de zbor. Risc să primesc o amendă foarte mare dacă nu o fac. Pasagerii nu înţeleg că tot ce explicăm înainte de un zbor este important pentru ei”- însoţitoare de zbor.

„Nu, nu vă putem oferi un upgrade gratuit la o clasă mai bună. Fiecare liniie aeriană are reguli proprii, dar o schimbare sau un upgrade îţi aduce concedierea aproape sigur în ziua de azi. Nu merită să rişti. Sistemul computerizat al companiei urmăreşte orice facem. Este ca şi Big Brother care te urmăreşte”- agent al liniilor aeriene.

„Tăiatul unghiilor, curăţarea dinţilor, pilirea unghiilor sau vorbitul foarte tare la telefon sunt lucruri care nu ar trebui făcute în faţa porţii de îmbarcare în timp ce aştepţi să urci în avion” – angajat al liniilor aeriene.

„Aia în care ai călcat la toaletă nu este apă” – însoţitor de zbor.

„Nu, nu avem avioane de rezervă în caz că se anulează un zbor. Nu mai ţipaţi la noi” – angajat al liniilor aeriene.

„Nu eşti la supermarket. Zburăm la 10.000 de metri altitudine, nu putem să gătim altceva”  - însoţitor de zbor.

„Nu trebuie să iei totul cu tine când pleci în vacanţă. Pasagerii neexperimentaţi nu realizează că mărimea  portbagajului unui taxi, în oraşul în care merg, nu le permite să-şi care bagajul la hotel, şi va trebui să meargă pe jos o distanţă destul de lungă probabil”- angajat al liniilor aeriene.

„Şi mie îmi e frică de turbulenţe”- însoţitor de zbor.

„Fă un duş înainte să pleci cu avionul”- însoţitor de zbor.

„Nu sunt menajeră, chelneriţă sau babysitter”- însoţitoare de zbor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO