Business Internaţional

Lucy Kellaway, fost editorialist la FT: „După 32 de ani, cititorii FT sunt în continuare o enigmă pentru mine“

Lucy Kellaway

Lucy Kellaway

Autor: Catalina Apostoiu

25.07.2017, 00:05 513

„Am considerat întotdeauna că există trei lucruri pe care oamenii cum­se­cade nu le fac niciodată atunci când pă­răsesc o companie în care au lucrat timp de mai multe decenii: nu încearcă să ia din colegi cu ei, pleacă definitiv şi nu se lasă copleşiţi emoţional“, scrie Lucy Kellaway în scri­soarea adresată citito­ri­lor FT cu ocazia plecării sa­le de la Financial Times după 32 de ani. Cititorii îmi vor lipsi cel mai mult, declară aceasta.

Acum, însă, fostul edi­torialist se vede încăl­cân­du-le pe toate. „În special a treia regulă o încalc în mod neaşteptat şi involuntar, scrie Kellaway. Mai ales că nu regret nimic. Deşi îmi iubesc în continuare munca, am ştiut că a venit vremea să plec când am realizat că nu-mi mai este teamă să scriu editoriale inutile. Teama este cel mai mare motivator al vieţii şi în lipsa ei trebuie să mergi mai departe“, scrie Lucy Kellaway.

„Brusc, am realizat importanţa mo­mentului. FT a fost o constantă în în­trea­ga mea viaţă adultă. A făcut parte din existenţa mea timp mai îndelungat de­cât oricare dintre copiii mei, care au cres­cut cu toţii“, scrie Kelllaway.

„O prietenă mi-a sugerat că sta­rea mea ciudată de sufe­rinţă se datorează faptului că relaţia mea cu FT a fost una dintre cele mai înde­lun­gate şi mai de success din viaţa mea, dar dacă aceas­ta poate fi nu­mită într-adevăr relaţie, întreba­rea este cu cine sau ce a fost aceasta“, arată Lucy Kellaway.

„A fost mai mult de o relaţie cu un grup de colegi sau o clădire, cât cu o idee a FT, o idee de judecată, cunoaştere şi decenţă. Este o idee la care ţin în continuare, una care mă umple de mândrie“, scrie Kellaway.

„În primul rând, este o relaţie cu cititorii, deşi una inegală. Voi mă cu­noaşteţi, dar eu nu vă cunosc. În ciuda tuturor anilor în care am scris pentru FT, rămâneţi în continuare o enigmă pentru mine.“

Ideea de a rămâne fără siguranţa reacţiilor voastre mă descurajează, scrie Lucy Kellaway. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO