Business Internaţional

Macron a ajuns în faţa primului test major: Sindicatele îşi lansează celebrele greve paralizante, proteste faţă de reformele de pe piaţa muncii

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Autor: Catalina Apostoiu

23.03.2018, 00:06 445

Emmanuel Macron, preşedintele francez, se va confrunta cu primele proteste majore în condiţiile în care angajaţii companiei naţionale de căi ferate, profesorii şi controlorii de trafic aerian vor intra în grevă pentru a-şi exprima opoziţia faţă de reformele anunţate de acesta, relatează Bloomberg. Testul ar putea fi unul dur pentru Macron, având în vedere că sindicatele au în plan 180 de demonstraţii în întreaga ţară, urmând să se înregistreze blocaje majore în circulaţia trenurilor şi închideri de şcoli.

În  Paris nu vor fi probleme majore în ceea ce priveşte transportul public. Sindicatele intenţionează să facă cele mai ample proteste împotriva schimbărilor avute în vedere pentru SNCF, compania naţională de căi ferate puternic îndatorată.

„Guvernul trebuie să-i asculte pe funcţionarii publici, care sunt foarte îngrijoraţi“, a declarat Laurent Berger, preşedintele CFDT, unul dintre cele mai mari patru sindicate ale Franţei care au organizat grevele. Acesta a adăugat că se teme că guvernul „nu va asculta deloc“. Macron face presiuni pentru o liberalizare a codului muncii din Franţa. Mai apoi, acesta intenţio­nează să modifice sistemul bene­ficiilor de şomaj, să simplifice siste­mele de pensii ale Franţei şi proce­durile parlamentare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO