Business Internaţional

Macron: "Când Franţa şi Germania comunică la unison, Europa poate avansa"

Macron: "Când Franţa şi Germania comunică la unison,...

Autor: Mircea Olteanu

24.06.2017, 16:38 146

"Când Franţa şi Germania comunică cu o singură voce, Europa poate avansa", a declarat Macron în cadrul conferinţei de presă cu Merkel.

"Nu pot exista soluţii pertinente, dacă nu sunt pertinente pentru Franţa şi Germania", a adăugat liderul francez.

La rândul ei, pe un ton mai pragmatic, Angela Merkel a declarat că "această conferinţă de presă arată că suntem hotărâţi să găsim în comun soluţii la probleme".

Conferinţa de presă a fost susţinută vineri seara, la exact un an după referendumul din Marea Britanie pe tema Brexit, în urma căruia britanicii au decis să părăsească UE, fapt ce a dat naştere speculaţiilor despre posibila destrămare a Blocului comunitar. Însă, eşecul formaţiunilor eurosceptice în alegerile din Olanda, Austria şi mai ales victoria categorică a lui Macron în Franţa a generat un val de optimism în UE, în pofida crizei Brexit.

Merkel şi Macron au insistat asupra unităţii între cele două state în legătură cu o serie de probleme, inclusiv planurile privind sporirea capacităţilor europene pentru apărare şi au reiterat susţinerea pentru măsurile de combatere a efectelor încălzirii globale şi a luptei împotriva terorismului.

Cei doi lideri însă au evitat subiecte sensibile, precum reformarea zonei Euro, şi au avut adoptat o atitudine precaută în legătură cu oferta premierului britanic Theresa May privind drepturile cetăţenilor UE în Marea Britanie după Brexit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO